Afwerking tafelblad

Afwerking

Wij bieden op dit moment standaard 5 afwerkingen aan. 

- Behandeling met een hardwax. Zo is uw tafelblad goed beschermt tegen kringen. Zie hieronder voor meer informatie.

- Borstelen. Bij het borstelen verwijderen wij met een staalborstel het zachtere hout. Hier door komt de houtstructuur, de nerf beter naar voren. Het hout krijgt zo een exclusievere uitstraling.

- Verjongd/Afschuinen. Het blad lijkt ruimtelijker door de afgeschuinde hoeken en dit geeft een zeer mooi effect. Klik hier voor een voorbeeld.

- Hoeken afronden.

- Knoesten opvullen.

HARDWAX

De behandeling met hardwax beschermt uw tafel tegen gebruikssporen. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Osmo. Dit omdat zij een begrip zijn in de wereld van houtafwerking. Producten van Osmo worden gemaakt van oliën en wassen. De gedroogde oppervlakten zijn zodoende niet schadelijk voor mensen, dieren en planten. Ook voldoet het aan de richtlijn EN71.3 voor speelgoed en is speeksel- en zweet vast volgens de DIN53160 richtlijn.

Tafelafwerking met Osmo Hardwax-Olie Original:

De Hardwax-Olie Original creëert een transparant en beschermd oppervlak. Het is een olie en was gebaseerd product, hierdoor trekt de olie in het hout voor een egale uitstraling en de was zorgt voor de beschermende werking. De Hardwax-Olie Original verdiept de kleur van het oppervlak er ontstaat na de behandeling dus een “permanent nat effect”. De afwerking is bestand tegen bijvoorbeeld koffie, wijn en cola. Er zijn vier verschillende varianten van de Hardwax-Olie Original beschikbaar: 3011 glanzend, 3032 zijde-mat, 3065 semi-mat en 3062 mat.

Tafelafwerking met Osmo Hardwax-Olie Farbig: 

De Hardwax-Olie Farbig creëert een gekleurd en beschermd oppervlak. Het is een olie en was gebaseerd product, hierdoor trekt de olie in het hout voor een egale en karakteristieke uitstraling en de was zorgt voor de beschermende werking. Na de behandeling ontstaat er een egaal gekleurd oppervlak wat bestand is tegen bijvoorbeeld koffie, wijn en cola. De Hardwax-Olie Farbig is beschikbaar in zeven verschillende kleuren. Al deze producten hebben een zijde-matte uitstraling. Hieronder vind u een overzicht van de zeven verschillende kleuren.

3062 Transparant

3067 Lichtgrijs

3071 Honing

3072 Amber

3073 Terra

3074 Graffit

3075 Zwart
Geborsteld 

Bij geborsteld eiken wordt het zachte hout door staalborstels verwijderd, zodat de houtstructuur meer naar voren komt. 

Verjongd / Afschuinen

Het blad lijkt ruimtelijker door de afgeschuinde hoeken aan de onderkant en dit geeft een zeer mooi effect. Deze afwerking kan bij alle vormen toegepast worden.

Hoeken afronden

De 4 hoeken van het tafelblad worden afgerond, de gewenste radius kunt u bij opmerkingen vermelden.

Knoesten vullen

De knoesten van het blad worden gevuld.

Links opgevuld, rechts niet opgevuld.

To Top