Veelgestelde vragen

Wat is eikenhout?   


Welke houtsoorten bieden jullie aan voor het blad? 


Welke vormen en formaten bieden jullie aan qua tafelblad?


Wat is er allemaal mogelijk qua onderstellen?


Welke afwerkingen van het blad bieden jullie aan?


Welke hardwax afwerkingen bieden jullie aan?


Waarom is het behandelen van een kleine tafel net zo duur als het waxen van een grote tafel?


Wat houdt borstelen in?


Kunnen de noesten worden opgevuld?


Moet ik viltjes onder de poten plaatsen om mijn vloer te beschermen?


Hebben jullie een showroom?


Hoe onderhoud ik mijn tafelblad?


Kunnen jullie voorboren op de plek waar ik mijn poot wil hebben?


Trekt het hout krom?


Zijn jullie bladen geschikt als werkblad voor in de keuken.


Hoe gaat dat, een bestelling?


Wat is de levertijd?


Hoe verloopt de bezorging?


Wie bezorgt mijn bestelling?


Garantie.


Retourneren.


Dropshipping.----------
Wat is eikenhout?
 

Eikenhout is een traag groeiende houtsoort. In het algemeen is eikenhout sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken of af te werken. Het wordt reeds sinds lange tijd gebruikt voor meubels. Het zorgt voor een warme en degelijke uitstraling. 

Wij maken gebruik van Oost-Europees eikenhout. 

Welke houtsoorten bieden jullie aan voor het blad?
 

- Rustiek eikenhouten blad

Ons standaard blad is gemaakt van verlijmd massief eiken en 40mm dik. Tegen een meerprijs van 25% kunnen we ook 50mm dik massief eiken leveren.

- Rustiek boomstam tafelblad met waankant.

Ons eikenhouten boomstamblad met waankant is gemaakt van verlijmd massief eiken van 40mm dik. Dit eikenblad heeft aan de lange zijdes een waankant waardoor de tafel een speelse vorm krijgt. De tafel behoudt de natuurlijke vorm van de boom, de tafel varieert dus in de breedte.

- Rustiek robuust eiken

Ons robuust eiken blad is gemaakt van verlijmd massief robuust eiken van 60mm dik. Karakteristieke openingen en noesten mogen in deze sortering onbeperkt voorkomen. Alles wat moeder natuur aan de boom heeft geschonken, ziet u terug in de tafel. Een zeer stoere tafel van robuuste kwaliteit!

Als u dit blad laat borstelen, komt het karakter van het hout nóg beter naar voren!

- Oud eiken

Ons oud eiken blad is gemaakt van massief oud eiken van 60mm dik. Wij kopen oud eiken in, wat afkomstig is uit oude landhuizen, boerderijen of kastelen. Daarom zijn er veel varianten qua uitstraling, herkomst en leeftijd van dit hout. De minimale leeftijd van dit hout is 100 jaar!


Welke vormen en formaten bieden jullie aan qua tafelblad?
 

Wij bieden de volgende vormen aan:


- Rechthoekige bladen leveren wij standaard tot 120cm breed en tot 300cm lang. Zoekt u breder dan 120cm? Dit is geen probleem, neemt u echter contact met ons op voor meer informatie. Rechthoekige tafels zijn populair en praktisch, ze passen vaak gemakkelijk in uw interieur. Naast het feit dat dit een prettige eettafel is, is deze tafel ook zeer geschikt voor uw bedrijfsruimte.

Klikt u hier voor hulp bij uw gewenste afmeting.

- Ronde tafelbladen winnen aan populariteit. Tot een diameter van 180cm kunnen wij dit uit 1 blad maken. Wilt u een grotere diameter? Dit is geen probleem, neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Een ronde tafel zorgt voor een gezellige plek, waar niemand aan het hoofd van de tafel zit en waarbij je iedereen gemakkelijk kunt aankijken.

Een diameter van120cm is voor 4 personen. Een diameter van 140cm is voor 5-6 personen. Een diameter van 160cm is voor 7-8 personen.

Klikt u hier voor hulp bij uw gewenste afmeting.

- Vierkante tafelbladen. Voor een vierkante tafel geldt hetzelfde als een ronde tafel. Tot een vierkant van 180cm kan dit uit 1 blad. Wilt u breder, dan is dit geen probleem. Het blad zal dan uit 2 delen bestaan. U zult een kleine groef zien daar waar de bladen samengevoegd worden.

Klikt u hier voor hulp bij uw gewenste afmeting.

- Ovaal tafelblad. Een ovale tafel kan de oplossing zijn, als bijvoorbeeld niemand aan het hoofd van de tafel wil zitten, of als ruimte waar de tafel komt te staan hierom vraagt. Één ding is zeker, een ovale tafel is een echte eyecatcher.

Klikt u hier voor hulp bij uw gewenste afmeting.


Wat is er allemaal mogelijk qua onderstellen?
 

Al onze eettafel onderstellen hebben een standaard hoogte van 72cm. Mocht u hoger of lager willen, dan kunt u dit aangeven bij ’opmerkingen’ bij uw bestelling. De standaard breedte van een eettafel onderstel is 80cm, echter is dit ook naar wens aan te passen. Ook dit kunt u aangeven bij ‘opmerkingen’ bij uw bestelling.

Al onze salontafel onderstellen hebben een standaard hoogte van 35cm. Mocht u dit hoger of lager willen, dan kunt u dit aangeven bij ‘opmerkingen’ bij uw bestelling. De standaard breedte van een salontafel onderstel is 60cm, echter kan dit naar wens aangepast worden in elke gewenste afmeting door dit aan te geven bij ‘opmerkingen’.

Mocht u iets anders wensen, laat het ons weten. Wij maken alles in eigen beheer en zijn gespecialiseerd in maatwerk!

Welke afwerkingen van het blad bieden jullie aan?
 

Wij bieden 4 afwerkingen aan. 

- Behandeling met een hardwax. Zo is uw tafelblad goed beschermt tegen kringen. Klik hier voor meer informatie.

- Borstelen. Bij het borstelen verwijderen wij met een staalborstel het zachtere hout. Hier door komt de houtstructuur, de nerf beter naar voren. Het hout krijgt zo een exclusievere uitstraling. Klik hier voor een voorbeeld.

- Verjongd / Afschuinen. Het blad lijkt ruimtelijker door de afgeschuinde hoeken en dit geeft een zeer mooi effect.  Klik hier voor een voorbeeld.
- Hoeken afronden. In plaats van 4 scherpe hoeken, ronden wij de hoeken mooi af. Zeker in combinatie met afschuinen geeft dit een prachtig slank effect. 

Uiteraard kunt u het blad ook onbehandeld bij ons aanschaffen. U kunt dit zelf behandelen of juist helemaal niet. Het blad leeft als het ware met u mee.

Welke hardwax afwerkingen bieden jullie aan?
 

Wij gebruiken de hardwax van Osmo. 

Osmo is een begrip in het werkveld van houtafwerking. De hardwax voldoet aan meerdere richtlijnen en normeringen. Meer informatie over deze hardwax en de kleurmogelijkheden vindt u hier.

Wij brengen deze hardwax driemaal aan op uw blad, waarbij de onderzijde één alleen de afwerklaag krijgt.

Waarom is het behandelen van een kleine tafel net zo duur als het waxen van een grote tafel?
 

Omdat wij maatwerk leveren en vele verschillende kleuren aanbieden, betekent dit dat de kans groot is dat wij reeds geopende blikken niet nogmaals kunnen gebruiken. 

Wat houdt borstelen in?
 

Bij het borstelen verwijderen wij met een grote staalborstel het zachtere hout. De houtstructuur komt hierdoor meer naar voren. Het reliëf is goed voelbaar. Uw tafelblad krijgt een exclusiever en luxueuzer uiterlijk.


Kunnen de noesten worden opgevuld?
 

Ja dit is mogelijk, deze optie kunt u kiezen tijdens het samenstellen van uw blad en kost €29,95.

Moet ik viltjes onder de poten plaatsen om mijn vloer te beschermen?
 

Wij brengen standaard vilt aan onder uw tafelpoot om krassen op uw vloer te voorkomen.

Hebben jullie een showroom?
 

Op dit moment hebben wij geen showroom. Ons bedrijfsmodel is hierop afgestemd en zodoende hoeven wij geen kosten voor een bedrijfspand aan u door te berekenen in onze producten.


Hoe onderhoud ik mijn tafelblad?
 

Voor onderhoud van het eikenhout verwijzen wij u graag naar onze onderhoudspagina. Dit is namelijk afhankelijk van de afwerking van het blad dat u gekozen heeft.

Wij raden u wel aan uw blad goed te behandelen. Wij verkopen producten wat uw tafelblad reinigt en het hout voedt. 

Kunnen jullie voorboren op de plek waar ik mijn poot wil hebben?

Nee, dit doen wij niet. Wij hebben gemerkt dat dit dermate fout gevoelig is, dat we gestopt zijn met dit aan te bieden. Wél bieden wij montage service aan.

Zal mijn blad krom gaan trekken?
 

Gezien het gaat om houten meubelen, willen wij u erop wijzen dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

De optie "Versterkingsstrip" geeft extra stevigheid aan uw tafelblad.Zijn jullie bladen geschikt als werkblad voor in de keuken.
 

Ja! Neemt u wel even contact met ons op, omdat wij een andere behandeling met het blad uit moeten voeren. Dit omdat een werkblad een andere water blootstelling heeft dan een eettafel en aan andere richtlijnen moet voldoen.


Hoe gaat dat, een bestelling?
 

U kunt gemakkelijk via onze website een bestelling plaatsen. U kiest uw favoriete tafelblad en vervolgens kiest u hier een onderstel erbij. U vinkt de gewenste opties aan en zet eventuele opmerkingen met betrekking tot uw bestelling in het veld ‘opmerkingen’. Vervolgens plaatst u de bestelling in het winkelmandje en kunt u afrekenen. Ook qua betaalopties bieden wij verschillende mogelijkheden aan. 


Wat is de levertijd?

De levertijd is +/- 8 weken, dit is van meerdere factoren afhankelijk. Dit betekent dat de levertijd korter kan uitvallen maar ook kan uitlopen, wij vragen u hier rekening mee te houden

Hoe verloopt de bezorging?
 

Wanneer wij de zending waar uw order deel van uitmaakt binnen hebben gekregen, zal onze logistieke partner BR8 telefonisch contact met u opnemen voor het maken van de bezorgafspraak.

Wie bezorgt mijn bestelling?

Onze producten worden bij u bezorgt door onze logistieke partner BR8 (www.br8.nl).

Zij nemen contact met u op voor het maken van een bezorgafspraak, bezorging vind plaats van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00.

Wanneer u vragen heeft over de bezorging zijn zij bereikbaar op telefoonnummer: 030-227 18 17.

Mocht u niet thuis zijn op het moment van de bezorgafspraak, dan zullen er kosten in rekening worden gebracht. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, laat dit dan zo snel mogelijk weten aan onze logistieke partner.

De standaard bezorgkosten binnen Nederland en België zijn €59,95.
 

N.B. verpakkingsmateriaal wordt hierbij niet meeggenomen.

Bezorgers 
 

Afhankelijk van de grootte van uw bestelling wordt deze geleverd door 1 of 2-man. Uw bestelling zal dan bij u thuis op aangewezen plek worden geplaatst.


Montageservice
 

Wilt u uw tafel laten monteren, dan kunt u voor montageservice kiezen, hierbij wordt ook het verpakkingsmateriaal netjes voor u meegenomen. U kunt voor deze optie kiezen tijdens het einde van het bestelprocess. 

Bezorgkosten inclusief montageservice zijn €89,90.
 

Garantie
 

Onze Algemene Voorwaarden kunt u vinden op onze website. Hierin staat ook de garantie beschreven.

Retourneren
 

Standaard bedenktijd

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €16,- tot €60,- per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@loftmeubels.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitzondering maatwerk

Producten waarvan u de afmetingen zelf bepaald (matwerk) die u via deze webwinkel koopt worden op maat volgens de door u ingevoerde specificatie gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

Dropshipping.
 

Heeft u een eigen bedrijf en wilt u onze producten verkopen? Benaderd u ons via email voor meer informatie.
 

To Top